Adatmentés

merevlemez / hdd

flash alapú háttértár / ssd

 

Az adat mindig drága

 

Diákok, cégvezetők, könyvelők, fotósok, írók és még sorolhatnám azokat akik egy hírtelen adatvesztés következtében kerestek/keresnek fel minket. Murphy törvénye, hogy a baj mindig egy sürgősen leadandó dolgozat, cikk, prezentáció, esküvői fénykép átadás, vagy az adataink archiválása előtt következik be.

Világunkban maga az információ mindig is fontos szerepet töltött be, szinte megfizethetetlen érték. Tudni valamit, birtokában lenni olyan információnak, amivel mások nem rendelkeznek, felbecsülhetetlen. Felgyorsult világunkban az Információnak még nagyobb értéke lett, hisz erre éhes társadalmunk, a technológia fejlődésének illetve az internetnek köszönhetően szívja magába azokat. Böngészünk a gépünkön, a telefonunkon, a tabletünkön, otthon, a munkahelyen, a tömegközlekedési eszközökön. Természetes, hogy ezt a rengeteg információt tárolni is szeretnénk. Az adatok tárolására szánt eszközeink viszont sérülékenyek, a biztonsági mentésre pedig nem fordítunk kellő figyelmet. Adataink könnyen elveszhetnek, és ez nem túl szerencsés dolog, főleg ha egy vizsgamunkáról, könyvelési anyagról, egy prezentációról, vagy netán a féltve őrzött emlékeinkről, azaz a fényképeinkről van szó. Vissza tudjuk kapni elveszett adatainkat. Igen, van rá megoldás! Manapság már sok cég foglalkozik adatmentéssel, különböző árakon, ennek megfelelően különböző technológiai hozzáértéssel. Itt is verseny van, és erre a területre is érvényes az, mint az építkezésben, hogy nem biztos, hogy a legolcsóbb szakember munkájával is elégedettek leszünk.

Szoftveres mentés
(törölt / formázott, firmware hibák, partíciós tábla logikai hibája, bad sector)
Hardveres mentés
(mechanikai meghibásodás: letapadt / leszakadt fej, szorult motor, sérült tányér, memória kártyák, ssd-k esetén sérült vezérlő chip)
HDD 45.000 Ft – 65.000 Ft + áfa 85.000 Ft – 190.000 Ft + áfa
pendrive
memória kártya
15.000 Ft – 35.000 Ft + áfa 35.000 Ft – 55.000 Ft + áfa
SSD drive 50.000 Ft – 80.000 Ft + áfa 130.000 Ft – 255.000 Ft + áfa

Comments are closed