Adatmentés

merevlemez / hdd

flash alapú háttértár / ssd

 

Az adat mindig drága

 

Diákok, cégvezetők, könyvelők, fotósok, írók és még sorolhatnám azokat akik egy hírtelen adatvesztés következtében kerestek/keresnek fel minket. Murphy törvénye, hogy a baj mindig egy sürgősen leadandó dolgozat, cikk, prezentáció, esküvői fénykép átadás, vagy az adataink archiválása előtt következik be.

Világunkban maga az információ mindig is fontos szerepet töltött be, szinte megfizethetetlen érték. Tudni valamit, birtokában lenni olyan információnak, amivel mások nem rendelkeznek, felbecsülhetetlen. Felgyorsult világunkban az Információnak még nagyobb értéke lett, hisz erre éhes társadalmunk, a technológia fejlődésének illetve az internetnek köszönhetően szívja magába azokat. Böngészünk a gépünkön, a telefonunkon, a tabletünkön, otthon, a munkahelyen, a tömegközlekedési eszközökön. Természetes, hogy ezt a rengeteg információt tárolni is szeretnénk. Az adatok tárolására szánt eszközeink viszont sérülékenyek, a biztonsági mentésre pedig nem fordítunk kellő figyelmet. Adataink könnyen elveszhetnek, és ez nem túl szerencsés dolog, főleg ha egy vizsgamunkáról, könyvelési anyagról, egy prezentációról, vagy netán a féltve őrzött emlékeinkről, azaz a fényképeinkről van szó. Vissza tudjuk kapni elveszett adatainkat. Igen, van rá megoldás! Manapság már sok cég foglalkozik adatmentéssel, különböző árakon, ennek megfelelően különböző technológiai hozzáértéssel. Itt is verseny van, és erre a területre is érvényes az, mint az építkezésben, hogy nem biztos, hogy a legolcsóbb szakember munkájával is elégedettek leszünk.

Szoftveres mentés
(törölt / formázott, firmware hibák, partíciós tábla logikai hibája, bad sector)
Hardveres mentés
(mechanikai meghibásodás: letapadt / leszakadt fej, szorult motor, sérült tányér, memória kártyák, ssd-k esetén sérült vezérlő chip)
HDD   69.000 Ft – 89.000 Ft      (bruttó ár)    109.000 Ft – 215.000 Ft      (bruttó ár)
pendrive
memória kártya
  25.000 Ft – 49.000 Ft      (bruttó ár)        49.000 Ft – 69.000 Ft      (bruttó ár)
SSD drive   69.000 Ft – 99.000 Ft      (bruttó ár)    109.000 Ft – 215.000 Ft      (bruttó ár)

Comments are closed